Krstarenje magazin

Sve čari Palma de Majorke

Palma de Majorka se nalazi u Sredozemnom moru i glavni je grad i luka autonomne zajednice Balearska ostrva u Španiji. Od Beograda je udaljena 2244 kilometara, pa ukoliko putujete automobilom, potrebno je okvirno 29 sati efektivne vožnje. Ali ono što vas očekuje na ovom ostrvu vredno je svakog pređenog kilometra.

Kada je u pitanju Palma de Majorka utisci su samo pozitivni, te s razlogom ovo ostrvo nosi titulu kraljice dobrog provoda i najlepših plaži već mnogo godina unazad. Ono što vam Majorka pruža je odmor po želji i nezaboravan provod. Mnogim plažama ovog ostrva je moguće prići samo sa mora, pa vam krstarenje može biti idealna opcija za obilazak ovog ostrva, ali se informišite koje je najbolje vreme za krstarenje kako biste doživeli kompletan užitak.

Ovaj grad na španskom ostrvu nudi mnogo, od savršenih plaža i odmora, do odličnog noćnog provoda i najboljih svetskih DJ-eva koji gostuju upravo u Palma de Majorki, te je ovaj grad idealno mesto za svakoga, bilo da se radi o mladima, parovima sa decom ili nešto starijom gospodom. U daljem tekstu ćete imati prilike da pročitate o svim čarima Palma de Majorke.

Palma de Majorka vreme i klima garantuju savršen odmor

Kao jedno od najpoznatijih letovališta u Evropi, Palma da Majorka koja se nalazi južno od Barselone ima idealnu klimu tokom cele godine, te je savršena destinacija i za one koji vole tropske predele i za one koji su više naklonjeni prolećnom vremenu. Ovo ostrvo krasi mediteranska klima koja je veoma prijatna, pa su leta izdržljivo topla, a zime blage.

U proseku, Palma de Majorka ima 300 sunčanih dana godišnje. Leti je temperatura oko 32 stepena, dok zimi varira između 15 i 20, te se za letnji odmor savetuju jul i avgust kako biste proveli odmor na plažama i suncu. Sama toplota ostrva pruža tu čar uživanja na nekim od najlepših plaža sveta.

Stene i more na Majorci

Palma de Majorka plaže kao beg od realnosti

Kako je Palma de Majorka najveće ostvro u Španiji, tako su i plaže ovog ostrva najlepše plaže koje možete posetiti u ovoj državi. Duge peščane plaže, more tirkizne boje, prirodni hlad koji prave borove šume u okolini čine da kada je u pitanju Palma de Majorka letovanje bude putovanje za pamćenje.

Palma je najveća luka Majorke, pa je tako kada je reč o krstarenju Palma de Majorka i luka polaska i luka prolaska velikih kruzera. Idealna opcija da obiđete ostvro upravo predstavlja opcija krstarenja kojom možete dobiti celukupan doživljaj ovog ostrva i videti sve skrivene plaže koje Majorka pruža.

Naime, mnoge poznate ličnosti koje se bave javnim poslom biraju Palma de Majorku kao destinaciju svog odmora, jer nudi mogućnost odmora u tajnosti zbog brojnih plaži koje odlikuju mir i tišina. Ovaj mali raj na zemlji privlači ljude sa različitim zahtevima, jer pruža pregršt mogućnosti i ispunjava želje svakog. Zaštitni znak ovog ostrva su duge peščane plaže koje se nalaze na svakoj uvali, pa tako postoje one koje su namenjene sportistima i onima koji su za nešto aktivniji odmor kao što je plaža S Arsenal, ali i one koje su uvek bez gužve i čine oazu mira kao što je plaža Cala Comptessa.

Znamenitosti Palma de Majorke za kompletan doživljaj

Iako Barselona važi za arhitektonsku prestonicu mediratana i nudi brojne znamenitosti za obići, kada je u pitanju Palma de Majorska iskustva posetioca govore da je ipak ovo ostrvo u Španiji mesto koje obavezno treba posetiti bar jednom u životu. Ne samo da pruža odmor za pamćenje, već ovaj deo Španije odlikuju brojne važne svetske znamenitosti.

Poznata katedrala Belver koja je sagrađena 1.300-te godine kao zamak, danas ima ulogu muzeja i pruža pogled u prošlost. Naime, ova katedrala predstavlja primer gotičke vojne arhitekture i sam naziv koji znači “lep pogled” je apsolutno opravdan jer je pogled na grad i more sa ovog zamka veličanstven.

Najupečatljivija kula Angel je poznata po Arhangelu Gavrilu. Ova kula izgrađena je sa ciljem da obrani, a danas predstavlja građevinu koja će vas oduševiti i sa koje je zalazak sunca božanstven.

Crkva na Majorci

Najbolji akva park u Evropi i najveća podzemna pećina u Evropi

Akva park sa vodenim životinjama predstavlja jedan od najboljih akva parkova u Evropi. Ovo mesto je prilagođeno i deci i nešto starijima, te u ovom akva parku može da uživa cela porodica. Ono što čini ovaj akvasiti su bazeni sa talasima, farma za decu, mali zoo vrt, muzej antičkih mašina, ali i veliki i ozbiljniji tobogani za one koji su željni adrenalina.

Najveća podzemna pećina u Evropi, po nazivu Drak, nalazi se u Majorki i sačinjena je od četiri pećine koje su međusobno povezane. Još jedan od naziva za ove pećine je naziv “zmajeve pećine”, iz razloga što se pružaju od dna do vrha pećine u posebnim formacijama. U Drak pećini se nalazi poznato i najveće podzemno jezero Martel koje je dugo 1150 metara i široko 30 metara. I za obilzak akva parka i podzemne pećine u Majorki postoje organizovane ture izleta, te ukoliko se nađete na ovom ostrvu možete posetiti sve bitne znamenitosti u organizovanim turama.

Ukusi Palma de Majorke - najbolja kuhinja Španije

Najbolji način da osetite čari Palma de Majorke je da probate njihovu kuhinju i to tako što ćete posetiti stare kafeterije ili pekare kojih ima na svakom koraku. Ovo ostrvo nudi preko 1000 restorana sa tradicionalnom kuhinjom. Za one koji nisu ljubitelji novih ukusa i koji su više za nešto klasičniju hranu postoje restorani sa internacionalnom kuhinjom, gde svetski poznati kuvari ispunjavaju sve gastronomske želje.

U celom gradu su rasprostranjeni restorani. Kada je u pitanju Palma de Majorka cene hrane nisu visoke, ali je svakako više preporučljivo da kada je u pitanju Palma de Majorka aranžmani koji uključuju obroke budu izbor za odmor jer su isplativiji kada je reč o ishrani na ovom ostrvu.

Ako su u obzir uzme Majorka Španija predstavlja simbol turizma. Prvi avion je sleteo na ovo špansko ostrvo 1950. godine, a danas je kada je u pitanju Palma de Majorka aerodrom veoma prometan. Ovo mesto godišnje poseti više od 10 miliona turista.

Kada se uzme u obzir kao destinacija za odmor Palma de Majorka karta do ovog ostrva, bilo da je u pitanju avion ili autobus, nije veoma skupa, ali cena varira u zavisnosti od samog termina putovanja. Ako je u pitanju Majorka last minute ponude su brojne, te letovanje u ovom delu Španije može biti veoma povoljno ukoliko se rezerviše na vreme.

Kao dragulj Sredozmenog mora, ovo ostrvo je odlično mesto za beg od letnje žege, te kada je u pitanju Palma de Majorka leto 2019 će biti nezaboravno ukoliko zaplovite nekim od velikih kruzera ili se ipak odlučite za odmor na kopnu. U oba slučaja, odmor će biti čaroban i protkan brojnim nezaboravnim trenucima, a mi smo tu da se pozabavimo svim tehnikalijama vašeg krstarenja!

Prijavite se na Supernova e-mail obaveštenja