Krstarenje magazin

Šta vam ne treba u koferu na krstarenju

Saveti za pakovanje na putovanju ili krstarenju su brojni, a mi smo već pisali kako da se efikasno spakujete za višednevnu plovidbu brodom. Sada je vreme da saznate šta ne treba da se nađe u vašem koferu, kada krenete na ovo zanimljivo putovanje. Pročitajte i saznajte korisne savete, zbog kojih ćete nam sigurno biti zahvalni.

Pakovanje za put nikada nije lako, jer uvek želimo da ponesemo više nego što možemo i što nam je potrebno. Posle brojnih ptuovanja brodom, mnogi nauče šta je ono što mogu da ostave kod kuće, a uz našu pomoć vi ćete to naučiti i pre prvog krstarenja.

#1 Fen za kosu

Fen za kosu je veoma čudnog i nezgrapnog oblika, pa često zauzima pola kofera, ukoliko je u pitanju jak fen za kvalitetno stilizovanje kose, što je najčešći slučaj. Fen za kosu je i veliki i težak, ali i potpuno beskoristan na krstarenju.

Znamo da, iako je leto, vi želite da imate elegantnu i lepo sređenu frizuru, ali za to nije neophodno da ponesete svoj fen. U svakoj kabini, odnosno, kupatilu nalazi se po jedan fen, koji je veoma kvalitetan i jak.

Nemojte da brinete da vam frizura neće biti kao kod kuće, ili da će vam ovaj fen oštetiti kosu. Ne razmišljajte previše o kosi, nego se opustite i uživajte na letnjem povetarcu i neobaveznoj frizuri što duže možete, a za elegantne večeri tu je fen i svi potrebni preparati za kosu.

#2 Kompjuter

U današnje vreme niko od nas ne može da zamisli putovanje bez kompjutera, telefona, interneta. Mislimo da se tu kriju naši najvažniji podaci, filmovi, serije, knjige, dokumenta, bez kojih ne umemo da preživimo više od tri dana.

Laptop mnogi nose u slučaju da zatreba, ne obraćajući pažnju koliko prostora laptop zauzima i koliku pažnju zahteva. Uvek sebi postavljamo pitanje - Šta ako mi bude dosadno, šta ako mi se bude gledao neki film koji ne postoji na brodu, šta ako dobijem neverovatnu inspiraciju za pisanje, i slično.

Korišćenje kompjutera na odmoru potpuno uništava svu čar odmora i njegovu svrhu. Dovoljno je da ponesete tablet, ukoliko stvarno dobijete neverovatnu inspiraciju, kako vam brilijantne ideje ne bi otišle u zaborav. Sve veće od tableta je nepotrebno preterivanje. Internet na brodu se skupo plaća, pa ako ne ponesete laptop značajno ćete uštedeti.

Takođe, svaki kruzer ima veliki izbor filmova za decu i starije, pa nema nikakve potrebe da vučete svoju biblioteku filma.

#3 Grickalice

Svi koji putuju sa decom imaju naviku da pakuju veliku količinu hrane, poput grickalica, kako deca ne bi postala uznemirena kada grickalica nema. U stanju smo da napakujemo čitav kofer grickalicama i slatkišima koji su dovoljni za 7 dana boravka na pustom ostrvu.

Ovo je apsolutna greška i ovo je nešto što definitivno nema potrebe da pakujete. Na brodu postoji velika količina ukusne hrane i raskošnog izbora, po ceni aranžmana, odnosno, većina hrane je besplatna kada kročite na palubu.

Deca će biti oduševljena menijem i zanimaće ih da probaju nove stvari koje do sada nisu jeli. Možete poneti malu količinu određenih grickalica za koje znate da ih dete obožava, a nema ih na brodu. Pakovanje bilo kakve hrane je potpuno nepotrebno.

#4 Peškiri za plažu i bazen

Ovo je još jedna stvar koja zauzima veliku površinu kofera, a kada se ukrcate videćete velike peškire za plažu u vašoj sobi. Ne opterećujte kofer ovim stvarima, već ostavite više mesta za suvenire, koji će vam biti mnogo draža uspomena od priče o 20 neupotrebljenih peškira na letovanju.

Brodske peškire je dozvoljeno i iznositi kada se brod ukrca. Naravno, ukoliko peškir nestane ili ga izgubite, to ćete morati da doplatite, što svakako nije veliki izdatak. Nema potrebe da plave peškire sami perete. Uveče je dovoljno da ih ostavite ispred svoje kabine, a ujutru će vas sačekati sveža zamena novog peškira.

#5 Knjige

Veliki broj ljudi voli da čita na letovanju sve one knjige koje nisu stigli da pročitaju u toku godine. Često se desi da ponesemo čitavu kolekciju i tomove knjiga, kako bismo pametno iskoristili vreme na odmoru i povećali lični književni kapital.

Naš savet je da ne preterujete, već ukoliko baš želite da ponesete neku knjigu, ponesite jednu. Ukoliko je pročitate pre nego što se letovanje završi, svratite u biblioteku na kruzeru.

Iako mnogi misle da ovde postoje samo loše knjige, mnogi koji su posetili biblioteke kruzera su naveli da su se iznenadili opusom i publikacijama koje su ovde pronašli.

Ako ne želite da se prepustite kruzerskoj biblioteci, možete poneti knjige u elektronskoj formi, odnosno, pretplatiti se na online biblioteke koje nude brojan sadržaj, skinuti ono što želite i smestiti na svoj tablet. Zauzima znatno manje prostora, a sebi omogućavate širi izbor.

Uz pomoć ovih saveta pakovanje će proteći znatno lakše, a putovanje bezbrižnije i sa manje tereta. Uživajte ovog leta uz SuperNova krstarenja.

 

Prijavite se na Supernova e-mail obaveštenja