Krstarenje magazin

Šta treba da znate ako odlazite na krstarenje sa malom decom

Krstarenja sa decom mogu da budu veoma zabavna i za roditelje i za mališane. Pročitajte šta sve treba da znate kada krstarite sa decom i kako da potpuno uživate u svom zajedničkom odmoru.

Mnogi misle da će deci na krstarenju biti dosadno, jer se ovaj način putovanja najčešće smatra putovanjem za odrasle. Ipak, postoje specijalne ponude poput porodičnih brodova, gde je krstarenje namenjeno porodicama i onima koji se tako osećaju.

sunčanje na kruzeruU zavisnosti od toga kakav paket odaberete, postojaće minimalna starosna granica za pristup na brod. Na većini krstarenja starosna granica kreće od 6 meseci, jer novorođenčad mogu negativno da reaguju na kruzer.

Takođe, deca mogu pristupiti i standardnim krstarenjima. Izaberite destinaciju koju želite i proverite kakav sve dodatni sadržaj podrazumeva vaš paket.

Deca plaćaju punu cenu

S obzirom na to da su krstarenja veoma drugačiji vid letovanja od običnih hotela, u kojima često postoje popusti za decu, ovde deca najčešće plaćaju punu cenu. Ipak, postoje razni načini na koje možete dobiti popust. Često svaki treći ili četvrti putnik u jednoj grupi dobija popust.

Takođe, u zavisnosti od izbora paketa, možete naći razne popuste za decu, ukoliko se odlučite da deca spavaju u jednoj sobi. Ukoliko želite da sobe budu jedna do druge, popust će izostati.

Ipak, iako deca često plaćaju punu cenu krstarenja, dobijaju velike popuste na sadržaj na brodu, kao i na hranu. Bebe i manja deca, hranu dobijaju besplatno, dok starija deca dobijaju specijalitete dana po sniženoj ceni.

Na brodu postoji brojan sadržaj za decu

Kruzeri koji se predstavljaju i kao porodični kruzeri, pored standardne ponude koju nude, imaju brojan sadržaj za decu, sa motivima iz njihovih omiljenih crtanih filmova. Sa druge strane, i kruzeri sa potpuno standaradnom ponudom, imaju brojan sadržaj za decu, poput:

  • Bazen, mini akva-park, zabavne igre u vodi;

  • Časove plesa koje obožavaju mnoga deca i roditelji;

  • Veliki broj video igara, ali i košarku, ping-pong, golf i slične sportske aktivnosti.

Većina kruzera ima dečji klub u kojima se nalaze prostrane površine za improvizovano kampovanje. Ovde postoje zabavljači za decu, koji organizuju čitav program i splet raznih igrica i izazova za decu. Ovde deca mogu pronaći i časove kuvanja, raditi naučne eksperimente, igrati sportska takmičenja, iskazivati svoj umetnički talenat, i još mnogo toga.

unutrašnji bazen na kruzeruIpak, nisu svi kruzeri opremljeni ovako brojnim sadržajem za decu, ali istina je da će deca sigurno imati čime da se zabave na brodu, jer će bar jedna od ovoh stavki zasiurno biti ispunjena.

Ako nemate veliku porodicu, svi možete da stanete u jednu kabinu

Standardne kabine su savršene za dve osobe, ali tročlana porodica može da se smesti u ovakvu kabinu bez ikakvih problema. U kabini ima dovoljno ležajeva i za četvoročlanu porodicu, ali u tom slučaju, imaćete dosta manje slobodnog prostora za odlaganje i slično.

Veliki broj kruzera nudi zajedničku sobu za decu, il ikabinu koja će biti sa druge strane hodnika. Proverite koje su sve opcije, pa izaberite onu koja vam najviše odgovara, kako biste osetili maksimalan komfor.

Ukoliko vas interesuje najekonomičniji način, to je definitvno jedna kabina za četvoročlanu porodicu.

U ponudi filmova i kanala postoji i dečji sadržaj

Većina kruzera nudi dečje kanale na televizorima koji se nalaze u sobama. Najpopularniji kanal na brodu, u ovom rangu, jer Cartoon Network, ili filmski kanal koji nudi brojne dečje filmove.

Veći kruzeri imaju i male bioskope, koji nude mešavinu sadržaja za starije i za decu. Filmovi za roditelje su uglavnom kasnije uveče, kada deca legnu da spavaju, dok se tokom dana puštaju dečji filmovi.

Obratite pažnju na sadržaj koji je neprlikadan za decu

Kruzeri žele da pruže potpuni ugođaj i komfor svim svojim putnicama, pa zbog toga treba ubrzo nakon ukrcavanja da saznate gde se nalaze noćni klubovi, kazino, barovi i slični objekti koji nisu prikladni za decu, pogotovo noću.

Sav sadržaj koji nije prikladan za decu biće obeležen znakom, koji se nalazi na vidljivom mestu. Ukoliko budete vodili računa o tome, vaša deca će biti bezbedna i svi će moći da uživaju u sadržaju zbog kog su došli.

Sadržaj koji nije prikladan za decu obično je aktuelan noću, kada većina dece spava, tako da je lako organizovati se i ne brinuti previše.

Porodice mogu da idu na organizovane ekskurzije

Porodice mogu da se prijave na organizovane ekskurzije dok je brod usidren, jer je većina tura prikladna za porodice. Poseta muzejima, sportovi na plažama ili sunčanje na plaži su potpuno prikladni za decu.

Neke ture imaju ograničenja visine i težine, tako da je neophodno da opise čitate pažljivo. Popust najčešće ostvaruju deca koja su mlađa od tri godine. Takođe, mala deca imaju popust i za sedenje u prevozu. Ukoliko želite da dete držite u krilu, neće mu biti naplaćeno mesto u autobusu.

Da li smete da pustite decu da sama istražuju kruzer?

Kruzeri su poput gradova u malom. Na njemu se nalazi hiljade nepoznatih ljudi, pa je neophodno da decu uputite kako da budu bezbedna. Tretirajte decu kao što ih tretirate kod kuće kada izlaze napolje sa drugarima ili u grad.

Malu decu ćete uvek morati da držite uz sebe, dok stariju decu možete da pustite da istražuju. Recite im kuda smeju da se kreću, kao i da vam se uvek jave kada napuste jedan prostor i pređu drugi.

Uputite decu šta ne smeju da rade - da se ne penju na ogradu, da ne idu nigde sa nepoznatim ljudima i slično. Smatramo da nije najbolja opcija da ostavite decu samu u kabini dok su ona budna. Naravno, sve zavisi od vaše procene na samom brodu, ovo su samo neke od mera predostrožnosti.

Izaberite ovog leta da krstarite toplim morima, Mediteranom… Rezervišete mesto iz naše ponude i uživajte u porodičnom odmoru uz Super Nova krstarenja.

 

Prijavite se na Supernova e-mail obaveštenja