Krstarenje magazin

Plaže Santorinija zbog kojih ćete slaviti život

Santorini, poznat još i kao Tera, predstavlja jedno najlepših i najposećenijih ostrva u Grčkoj. Jedno je od ostrva iz ove grupacije koje je postavljeno najdalje od kopna, pa nije retkost da, s vremena na vreme, dođe do nestašice vode. Iz ovog razloga je Santorini sušan i kamenit, što samo još više doprinosi njegovom šarmu.  

Ako želite da krstarite Grčkim morima i tako posetite neka od kikladskih ostrva u Grčkoj, uključujući i Santorini, onda definitivno pogledajte našu ponudu krstarenja istočnim Mediteranom, a u nastavku pročitajte kakve plaže ima Santorini i uverite se u lepotu ovog ostrva!

1. Crvena plaža

Plaže na Santoriniju su raznolike, pa tako postoje sa zlatnim peskom, belim peskom, oblucima ili stenovite plaže od karakteristične crvene stene a Crvena plaža je verovatno najpoznatija na Santoriniju.

Crvena vulkanska stena, obluci i crveni pesak koje okružuju kristalno čistu vodu, predstavljaju prizor kakav ne postoji nigde više na svetu. Ono što može predstavljati problem je što je ova plaža previše uska, pa će u jeku sezone sasvim sigurno biti pretrpana, pa ako želite da je vidite u punom sjaju, razmislite da posetite ostrvo van sezone onda.

Takođe, ako volite da ronite, ovde možete da probate snorkeling, odnosno ronjenje sa maskom i cevčicom.

Put do plaže zahteva dosta pešačenja po nezgodnom, stenovitom terenu, ali i to ima svoje prednosti pošto usput imate priliku da posetite arheološko nalazište Akrotiri.

2. Perivolos ili Crna plaža

Crna plaža se zapravo nastavlja na plažu Perivolos, i predstavlja njen okrajak. Ova plaža je bez sumnje jedna najzauzetijih i najbolje organizovanih plaža na Santoriniju. Ovde možete uživati na  kristalno čistom moru, opuštajućim ležaljkama i muzici.

Ovo je takođe mesto gde često nastupaju neki od svetski poznatoj DJ-eva, gde možete igrati odbojku na pesku, ili jednostavno da se opustite uz neverovatno raznoliku ponudu koktela.

Moguće je iznajmiti i jet-ski ili skije za vodu, i najviše ćete sresti lokalaca ili poznatih ličnosti kako se ovde izležavaju.

Do ove plaže stižete relativno jednostavno budući da je jako dobro povezana sa gradom Fira, a postoji i redovna autobuska linija.

3. Vlychada ili Bela plaža

Bela plaža predstavlja jedinstven pejzaž sa masivnim belim kamenjem i zaista opuštajućom atmosferom.

Ovde nećete naići na barove sa glasnom muzikom, ili štandove za iznajmljivanje opreme za vodene sportove. Na plaži ćete jedino naći suncobrane i ležaljke, koji se dodatno naplaćuju. Na kraju plaže ćete ugledati odžake stare fabrike, što predstavlja prizor kao stvoren za ljubitelje fotografije.

Do ove plaže najlakše dolazite ako se  od Fire prvo odvezete do lokaliteta Akrotiri, a odatle se možete raspitati za tačan put kod lokalaca, pošto ne postoji nijedna zvanična autobuska linija koja ide do tamo.

4. Plaža Kamari

Kamari predstavlja jednu napoznatijih plaža na Santoriniju, kao i plažu do koje je prilično jednostavno doći. Jako dobro organizovana i uvek prepuna turista, a takođe je veoam dugačka i nalazi se u blizini aerodroma.

Ovde možete naći sve što vam zatreba po pitanju lokalne kuhinje ili kafe, od taverni i restorana, do kafića i klubova. Zanimljivu atrakciju predstavlja  bioskop na otvorenom, pa imate priliku da uživate u filmovima pod zvezdama.

Ova plaža se nalazi nedaleko od Fire, a povezana je i autobuskom linijom, tako da nećete imati problem da stignete do nje.

5. Plaža Koloumbos

Ova plaža je jedna od najdužih, najskrovitijih i najtiših plaža na ostrvu. Santorini ima brojne lepe plaže, ali je jedino Koloumbos pogodna za nudiste, koji zauzimaju veću porciju plaže.

Ovde stvarno možete da se odmorite u društvu mirisa i vizuelnih utisaka koje ostavljaju stene, tamni pesak i neverovatno plava voda. Ljudi generalno ovde dolaze da bi se opustili i uživali, ne toliko da bi se kupali, čak ni u jeku sezone.

Do ove plaže se dolazi isključivo autom ili biciklom, jer ne postoje busevi koji bi vas dovezli dovde.

Obiđite plaže Santorinija uz neko od Supernova Krstarenja

Ako želite da posetite ostrvo Santorini i uživate na njegovim raznolikim plažama, onda to već možete uraditi ove letnje sezone, tako da možete rezervisati svoje mesto već sada.


Obilazak plaža je samo jedna od atrakcija koje ovo ostrvo može da ponudi, a pre svega su tu istorijske znamenitosti, interesantni arheološki lokaliteti, kao i zanimljiv način života u ovom kamenitom krajoliku koji će vas dodatno inspirisati da ga posetite.

Prijavite se na Supernova e-mail obaveštenja