Krstarenje magazin

Nezaboravno krstarenje za medeni mesec

Kada planirate venčanje, medeni mesec je jedna od bitnih i nezaobilaznih stavki vaše liste. Tradicionalno, na medeni mesec se putuje odmah nakon venčanja. Danas, parovi uglavnom odlažu ovaj put zbog finansija, ali i kako bi se odlučili za najbolju destinaciju.

Mnogi novopečeni bračni parovi se odlučuju za egzotične destinacije za svoj medeni mesec ili su prosto neodlučni. Iz tih razloga, krstarenja su idealno rešenje kako biste obišli sve što ste želeli i stvorili uspomene za ceo život.

Mogućnosti su velike. Kruzeri su postali putujući hoteli i mali gradovi koji mogu da prime hiljade putnika. Možda vam se čini da je ovaj vid putovanja luksuzan i da iziskuje veliki budžet, ali to ne mora biti slučaj. Uz malo istraživanja i rezervaciju na vreme krstarenje može biti i te kako pristupačno. U nastavku teksta imaćete priliku da pročitate kako izgleda jedno krstatrenje i savete kako da i vaš medeni mesec na krstarenju bude idealan.

Plan putovanja je bitan

Brojne su opcije kada je krstarenje u pitanju. Evropa, Amerika, Azija, Afrika… Prvo na spisku odluka je gde ići na odmor. Ukoliko ste se umorili od planiranja i samog čina venčanja, savršeno bi bilo ležati i opuštati se pored bazena, te je najbolja solucija ići na duže ture krstarenja, bez mnogo zadržavanja na kopnu.

Ukoliko ste par koji je za akciju i avanturu, ne zaboravite da pored samog puta, rezervišete brojne aktivnosti koje su vam dostupne. Jedrenje je najpoznatije kod parova, kao i ture kruzerima koji se često usidravaju u poznatim lukama. To daje šansu da vaš medeni mesec upotpunite obilaskom gradova i upoznavanjem sa kulturom velikih svetskih metropola.

Bilo da večerate u sklopu Ajfelovog tornja, prisustvujete tradicionalnom havajskom luauu (havajska gozba) ili pijete piće na krovu bara u Hong Kongu, medeni mesec na krstarenju će biti nezaboravno putovanje koje će novopečeni bračni parovi pamtiti ceo život, zato dobro promislite i napravite plan koij vama najviše odgovara.

Priuštite sebi savršenu sobu

Medeni mesec bi trebalo da bude više od običnog odmora, jer se dešava jednom u životu. Iz tih razloga, nemojte štedeti na tom putu. Priuštite sebi sve ono što se želeli i videli na filmu, a niste bili u situaciji da ostvarite.

Balkonska kabina nije loš izbor, ali učinite vaše krstarenje savršenim tako što ćete se odlučiti za prostran apartman. King size kreveti, đakuzi u svom kupatilu i lični batler učiniće da se osetite kao u raju na zemlji. Uz ovaj odabir smeštaja idu i rezervisana mesta na svim dešavanjima u sklopu krstrenja, bilo da su u pitanju predstave ili koncerti, bilo da je u pitanju večera u restoranu ili salonu. Ovakva vrsta apartmana se razlikuje od krstarenja do krstarenja, ali neka nude i mogućnost privatnog ukrcavanja i iskrcavanja.

Zdravica

Medeni mesec - paketi

Ne zaboravite na dodatne troškove koje donosi krstarenje. Tu spadaju specijaliteti u restoranima, razna pića, ekskurzije na kopnu, ali i nezaobilazni paket za medeni mesec. Neka krstarenja poklanjaju paket za medeni mesec parovima, ali negde se i plaća.

Kružni paketi za medeni mesec obuhvataju sve od šampanjca i čokoladica do ruža na krevetu i sveća u sobi. Postoje razne opcije u kojima vam vaši gosti mogu uplaćivati večere i pića na vašem putovanju, stoga se registrujte i pošaljite informacije vašim gostima, jer to svakako predstavlja bolji poklon od miksera ili blendera za kuhinju.

Samoća je ključna na medenom mesecu

Kako je medeni mesec rezervisan za zaljubljene, idealno bi bilo da se na kruzeru osamite. Postoje opcije da doplatite palubu samo za vas gde biste mogli sami da uživate u zracima sunca uz raznovrsne koktele i muziku samo za vas dvoje. Takođe, mesta u restoranima se mogu rezervisati ranije i na taj način omogućiti savršeno mesto u uglu restorana pored prozora, gde ćete imati svoju privatnost.

Druga opcija gde se možete osamiti su brojni spa centri koji uglavnom svi veći kruzeri poseduju. Saunce, bazeni sa termalnom vodom, masaže u dvoje… To su sve dodatni troškovi, koji će zasigurno doprineti da vam medeni mesec na krstarenju bude najlepša životna uspomena.

Neka svi znaju da ste na medenom mesecu

Ne plašite se oglašavanja vašeg trenutnog statusa. Mnogi kruzeri nude brojne pogodnosti i popuste upravo ako ste bračni par na medenom mesecu. Razna takmičenja za nove bračne parove mogu vam doneti razne poklone, ako ste dobri u sportu na primer.

Kruzeri čine jedan poseban plutajući svet koji je sam sebi dovoljan. Kada se prvi put iskrcate sa kruzera, shvatićete koliko je vaše oduševljenje jer ćete odmah početi da maštate o narednom. Ne maštajte predugo, iskoristite medeni mesec kao “izgovor”, rezervišite svoje krstarenje što pre i krenite u avanturu, jer ne postoji ništa romantičnije od medenog meseca na vodi sa voljenom osobom.

 

Prijavite se na Supernova e-mail obaveštenja