Krstarenje magazin

Najlepše plaže Sardinije

Predivna priroda, bogata istorija i kultura i naravno nestvarne plaže sa svetlucavim morem čine Sardiniju jedinstvenom, pa je tako ovo ostrvo jedno od najpoznatijih letovališta u Italiji. Obala Sardinije je duga 2.000 kilometara i čine je brojne uvale, zalivi i pećine, pa kako bi uspeli da obiđu što više plaža, turisti se često odlučuju za krstarenje Mediteranom. Osim belih peščanih plaža i tirkizne vode, na Sardiniji ćete se sigurno i zabaviti, jer ovo mesto nudi i odličan provod za posetioce.

Kada su u pitanju najbolja letovališta u Italiji, Sardinija je svakako jedno od njih, a njene plaže oduševljavaju posetioce, pa tako turisti koji su obilazili ovo mediteransko ostrvo, kažu da je teško odabrati koja plaža je najlepša. Mi smo se potrudili da ipak odaberemo pet plaža koje obavezno treba posetiti i u nastavku teksta saznajte koje su to najlepše plaže Sardinije.

Nataknuta priroda i čista voda na plaži Cala Goloritze

Kako biste posetili najlepše plaže na svetu, nije potrebno da odlazite na drugi kontinent i uplaćujete skupocena putovanja do egzotičnih destinacija, jer se neke od najlepših plaža nalaze na Mediteranskom moru na Sardiniji. Prva plaža koju treba da posetite je Cala Goloritze, koja se nalazi u mestu Baunej koje je smešteno u provinciji Oljastra i do nje možete doći kolima ili brodom.

Ova plaža je najpoznatija u Oljastri, i to s razlogom, jer ima kristalno čisto i prozirno more, a u njenoj blizini se nalazi i pećina dubine 30 metera. Plaža ima netaknutu prirodu, i na njoj nema servira, pa zato ako želite da uživate u čistoj vodi i predivnoj prirodi, obavezno posetite Cala Goloritze.

Cala Goloritze Plaza

Plaža Porto Istana za one koji vole vodene sportove

Bela peščana plaža i smaragdno more oduševljavaju turiste, a s obzirom na to da je pesak savršeno sitan i mekan, pa ovu plažu slobodno mogu da posete i porodice sa decom i uživaju u čistoj vodi. Nalazi se u blizini mesta Porto San Paolo, u oblasti Murta Maria oblasti koja se nalazi južno od grada Olbija. Plaža je sa gradom dobro povezana autobuskim linijama, pa ako je posećujete, iskoristite priliku i da posetite grad i luku Olbija

Porto Istana predstavlja zapravo kompleks od četiri plaže, koje su međusobno razdvojene stenama, a plaža je veoma popularna među roniocima i surferima, kao i ljubiteljima drugih vodenih sportova, pa ako želite da osetite adrenalin na letovanju, onda treba da posetite ovu plažu i uživate u nekom od ekstremnih vodenih sportova.

Plaža prinčeva - Spiaggia del Principe

Plaža Principe spada u najlepše plaže na Sardiniji i smeštena je na obali Costa Smeralda, koja važi za jednu od najluksuznijih rivijera na ovom ostrvu, koju najviše posećuju boagti i slavni. Interesantno je da je  plaža dobila ime po princu Agi Kanu, koji je često posećivao ovo mesto. Fini pesak je okružen stenama, a boja mora je specifično tirkizne boje, zahvaljujući pesku i granitu koji se nalaze na dnu mora.

Ukoliko obilazite Sardiniju, svakako treba da posetite jednu od najlepših plaža na Costa Smeraldi, ali u čitavoj Sardiniji. Sigurno je da ćete uživati u predivnom moru i mekanom  pesku.

Sardinija pecina

Porto Giunco - karipska plaža na Mediteranu

Kristalno čista voda na ovoj plaži je toliko prozirna da veoma podseća na plaže na Karibima. Plaža Porto Giunco se nalazi u blizini gradića Vilasimus, koji je udaljen oko 45 kilometara od Kaljarija, koji je najveći grad Sardinije. Plažu prekriva mekani beli pesak, a voda je svetlo plave boje i obilaze je brojni oglašivači koji žele da snime reklame, jer priroda na plaži  izgleda nestvarno.

Takođe, u blizini plaže se nalazi mala vodena površina Notteri u kojoj žive pink flamingosi, pa tako ako želite da vidite ovu retku vrstu životinja, prlikom posete ovoj plaži posetite i Notteri.

Plaža La Pelosa - tropski raj na Sardiniji

Kada su u pitanju najlepše plaže u Italiji, ali i u Evropi, jedna od njih je smeštena u srcu Mediteranu predstavlja tropski raj za posetioce. Plaža La Pelosa se nalazi u zalivu Asinara, u severozapadnom delu Sardinije i predstavlja prirodni raj, u kom se sitni, mekani pesak topi pod stopalima, a voda je desetinama metara plitka.  

Sa plaže se može videti malo ostrvo na kom se nalazi Aragonese kula koja je izgrađena davne 1578. godine i predstavlja simbol Pelose. Do kule možete pešačiti, nakon što prođete uvalu Pelosetta. Inače, ime plaže na italijanskom znači dlakava, jer more na plaži podseća na slamu, a mediteranska vegetacija na duge i fine pramenove kose.

Ukoliko planirate da obiđete Sardiniju, obavezno istražite prirodne lepote plaža Cala Goloritze, Porto Istana, Spiagga del Principe, Porto Giunco, kao i La Pelose. Sigurno je da ćete uživati u predivnom, kristalno čistom moru i savršeno mekanom pesku. Ukoliko planirate krstarenje Mediteranom i želite da uživate u plažama Sardinije, rezervišete putovanje kod nas.

Prijavite se na Supernova e-mail obaveštenja