Krstarenje magazin

Kako izvući maksimum na krstarenju - 10 saveta

Odlazak na krstarenje je posebno putovanje, na kom treba da uživate, ali i da kvalitetno iskoristite vreme koje provodite na kruzeru. Ukoliko ste se odlučili za krstarenje prekookeanskim brodom, koje uglavnom traje mesec dana, tada je posebno važno da isplanirate svaki segment putovanja, kako biste sa krstarenja poneli najlepše uspomene.

Putovanje brodom do nekih destinacija može trajati veoma dugo, pa kako bi Vam brže prošlo vreme dok krstarite, pročitajte narednih deset saveta kako da se zabavite, odmorite i naučite nešto na odmoru.

Uplatite večeru sa muzičkim programom

Krstarenja brodom uglavnom pružaju putnicima besplatnu hranu na švedskim stolovima, ali u restoranu na kruzeru postoje i eksluzivni paketi za večeru koji uključuju i muzički program. Na kom uglavnom imate živu muziku, plesno veče ili karaoke. Ovi paketi su neretko na popustu, zato ih obavezno uplatite, kako biste uveče imali zagarantovanu zabavu.

Uživajte na bazenu tokom dana

Aranžmani za krstarenja ne nude samo brodove koji imaju bazen, zato, pre nego što uplatite putovanje, obavezno se raspitajte da li kruzer kojim želite da putujete ima bazen. Na bazenu je idealno da uživate tokom dana, jer na brodu može biti veoma toplo, a plivanje u bazenu je idealno da se rashladite i osunčate.  

Idite na spa tretman

Kada Vam dosadi kupanje u bazenu, idite na spa tretman, koji je uglavnom dostupan na svim kruzerima. Ovo je idealan način da se opustite nakon plivanja, a dame koje žele da se posebno doteraju za večeru, mogu da odu i na dodatno ulepšavanje kod frizera ili kozmetičara. Ove usluge su uglavnom besplatne na velikim kruzerima.

Isključite internet dok ste na krstarenju

Krstarenja Karibima, Kubom i Antilima, krstarenje do Amerike ili na primer, krstarenje brodom po Mediteranu, putnicima pruža pogled na predele koji zaista ostavljaju bez daha i koje ne smete propustiti. Zato, dok ste na krstarenju, isključite internet i uživajte u pogledu sa svojom porodicom i prijateljima. Dodatni razlog da se diskonektujete sa interneta je i to što je na moru i okeanu ova usluga veoma skupa.

Zabavljajte se sa Vašim mališanima

Krstarenje brodom je potpuno drugačije kada sa sobom povedete decu, jer uglavnom na svim brodovima postoji program namenjen njima, koji može biti i sjajna zabava za odrasle. Na standardnim kruzerima, deca mogu igrati košarku, video igre ili se penjati na improvizovanoj planini, što takođe mogu raditi i odrasli.

Rezervišite kampovanje na otvorenom

Veliki broj kruzera ima određena mesta za kampovanje, tako da oni koji su avanturističkog duha, mogu jedno veče iskoristiti za noć u prirodi. Takođe, ukoliko želite da Vaša deca nauče da se snalaze u prirodi i na otvorenom, postoje i kamperska mesta za decu. Ovaj izlet, sigurno će upotpuniti nezaboravno iskustvo koje krstarenje pruža deci.

Uplatite organizovane ekskurzije

Svi kruzeri u svojoj ponudi imaju kvalitetne ekskurzije, na kojima možete obići znamenitosti destinacija na kojima ste usidreni. Takođe, ove ekskurzije nude i mnogo zabavnog sadržaja poput sportova na vodi. Uostalom, samo obilazak pojedinih predela, kao što su u Južnoj Africi mesta gde se nalaze vulkani i lagune dovoljno su vredni odlaska na ekskurziju.

Igrajte bilijar, stoni tenis ili pikado

Dok ste na kruzeru, iskoristite vreme za bilijar, stoni tenis ili pikado sa svojim partnerom, porodicom ili prijateljima. Ove dodatne aktivnosti su uglavnom na svim standardnim kruzerima dostupne, zato u pauzama od sunčanja na bazenu, iskoristite vreme da se zabavite.

Vežbajte dok ste na brodu

Ukoliko redovno trenirate i ne želite da zapostavite treninge dok ste na odmoru, gotovo svi brodovi na krstarenju imaju besplatnu teretanu i trenera koji Vam može dati korisne savete kako da pravilno vežbate i održite kondiciju dok ste na putovanju. Trening će Vam dobro doći da se aktivirate i pripremite za duge šetnje po gradovima koje ćete obilaziti na ekskurzijama.

Prijavite se na kurs

Ukoliko ipak ne volite teretanu, već želite da naučite nešto novo ili da na kreativan način iskoristite vreme tokom krstarenja, mnogi kruzeri nude kurseve jezika i kreativne radionice na kojima možete crtati, slikati, pisati. Ovi kursevi pogodni su i za decu i za odrasle.

Takođe, na ovim kursevima se lako možete sprijateljiti sa drugim putnicima, zato ukoliko želite da iskažete svoju kreativnu stranu i da se družite, pogledajte koje sve kurseve nudi brod kojim ćete krstariti.

Za krstarenje cena se razlikuje u zavisnosti od toga kakvu uslugu želite tokom putovanja, pa tako pre nego što uplatite aranžman izaberite koje od navedenih aktivnosti želite da imate dok ste na brodu. Nakon toga, potrebno je samo da se opustite i pripremite za zabavu na kruzeru.

 

Prijavite se na Supernova e-mail obaveštenja