Krstarenje magazin

Kako izabrati kabinu na krstarenju?

Kabina je prostorija u kojoj spavate i boravite dok ste na krstarenju. Ne, ovo nije skučena plasitčna kapsula, u kojoj možete samo da se ispružite. Većina kruzera je obezbedila veliki broj kabina i apartmana za svoje putnike i potrudila se da ih maksimalno uredi, kako se oni u njima nikada ne bi osećali neprijatno. Pročitajte kako da izaberete pravu kabinu, prema vašim potrebama.

Klasične kabine na kruzerima su više nalik hotelskim sobama. Tačno je da standardne kabine nisu toliko prostrane kao komforne hotelske sobe, ali definitivno nude dovoljno komfora i užitka za svakodnevni boravak.

Kabine na kruzeru

Kabine na kruzeru se mogu podeliti na sledeći način:

  • Unutrašnje kabine - najmanje sobe na kruzeru, koje su veoma povoljne, ali najveća mana im je što nemaju prozor ka otvorenom moru. Mogu se pohvaliti dobrom opremljenošću, rasporedom i funkcionalnošću. Ono što je jedna od glavnih prednosti ovih kabina je što vas može zaštiti od morske bolesti;

  • Spoljašnje kabine - sobe sa većim prozorom ili okruglim otvorom umesto klasičnog prozora. Iz ovih soba postoji pogled na more, a sama prostorija je malo veća nego kada je u pitanju unutrašnja kabina. Iz ove kabine možete uživati u predivnom pogledu na okean i smirujuće talase, kao i veoma udobnom nameštaju;

  • Balkonska kabina - kabine koje imaju svoje „terase”, odnosno, povezane su verandom, pa nema potrebe da izlazite na palubu gde se nalaze svi, ako hoćete da udahnete malo vazduha i uživate u morskom povetarcu. Ove kabine su jedne od omiljenih među putnicima, jer predstavljaju maksimalan komfor i udobnost na kruzeru;

  • Apartman - za one koji žele potpuni užitak velike kabine, koja ima odvojene prostorije za spavanje i za dnevni boravak. U apartmanima postoji brojan sadržaj i oni su najčešće veoma luksuzni, ali i skuplji nego gore navedene opcije.

Koja kabina je prava za vas?

Pravu kabinu za sebe ćete izabrati tako što napravite listu prioriteta i odgovorite na nekoliko pitanja, poput, da li imate tendenciju ka morskim bolestima, da li vam je neophodan balkon u okviru sobe, jer ne volite gužve na palubama, i slično.

Ukoliko od sobe želite samo mesto gde ćete se uveče namestiti da spavate, a ujutru nastavite zabavljanje i uživanje na palubama i čitavom brodu, onda su unutrašnje kabine odličan izbor. Na ovaj način ćete uštedeti novac na velikim kabinama koje nećete ni koristiti i uživaćete maksimalno u svom letovanju.

Ukoliko se introvertni i ne volite velike skupine ljudi, bilo bi dobro da rezervišete balkonsku kabinu, kako biste mogli da uživate na svojoj terasi, da se sunčate bez uzurpacija.

Ako imate problem sa mučninom, onda birajte stabilnije kabine. One se nalaze na samom dnu i što više u centru. Nemojte birati kabine na spratovima, kao ni one sa strane, jer je ljuljanje u njima osetnije.

Takođe, ukoliko vam buka pravi veliki problem, nemojte birati kabine na poslednjim spratovima, već se spustite niže, kako biste se zaklonili od bazena. U ovom slučaju izbegavajte i kabine koje se nalaze u samom prizemlju na kraju kruzera, jer su ove kabine u blizini motora, koji može da bude bučan.

Da li želite specijalnu uslugu?

Sve kabine sadrže osnovne stvari koje su vam neophodne, poput klime, mini kuhinje, peškira, šampona, sapuna, kao i uslugu redovnog čišćenja i održavanja. Ipak, ukoliko želite nešto ekskluzivniji boravak na kruzeru, onda morate pažljivije birati kabinu, jer mnoge od njih nude različite dodatne sadržaje.

Doručak na kruzeru

Možete obezbediti sebi uslugu domara, koja će ući u cenu određenih apartmana na brodu. On umesto vas može rezerviati večere, tretmane u salonu, ekskurzije, ali i obezbeđivati grickalice i piće na vašem spratu. Ukoliko se odlučite za ekskluzivan apartman, imaćete i svog batlera, koji će umesto vas otići po večeru i doneti vam je u sobu. Oni će umesto vas dopunjavati mini bar prema vašim željama, i servirati večeru u potpunoj privatnosti, jelo po jelo.

Određene sobe nude i spa uslugu, odnosno, obezbeđene prostirke za jogu, specijalne produkte za kupanje i tuširanje, mekane ogrtače i poseban meni ishrane, koja se bazira na zdravim namirnicama. Ukoliko se opredelite za ovu kabinu imate slobodan pristup spa restoranu, ali i slobodne prolaze u spa bazene i saunu.

Koliko vam je prostora potrebno?

Veliku ulogu u izboru kabine igra pitanje koliko vam je prostora potrebno za svakodnevni boravak na kruzeru. Ukoliko želite ceo dan da provedete napolju, da se sunčate, uživate u brojnim aktivnostima, žurkama na bazenu i raskošnim obrocima sa švedskog stola, onda nema potrebe da rezervišete skuplju i veću kabinu od standardne. Ona će vam pružiti sav potreban komfor i udobnost, zahvaljujući modernom i kvalitetnom nameštaju koji se nalazi unutra.

Ukoliko, pak, želite da se izležavate u svom apartmanu, gledate filmove, imate veću porodicu koju želite da držite na okupu u jednoj jedinici, onda će vam biti potreban apartman koji ima odvojene prostorije i više sadržaja u samoj sobi.

Izaberite onu kabinu koja najviše odgovara vašim potrebama, i uživajte ovog leta uz Super Nova krstarenja.

 

 

Prijavite se na Supernova e-mail obaveštenja