Palma de Majorka

Opis luke

Ostrvo Palma de Majorka i luka u Palmi - Opšte informacije

Palma de Majorka, špansko ostrvo u Sredozemnom moru južno od Barselone. Deo je čuvenog arhipelaga Baleari kome pripadaju još i Ibica, Menorko i Formentero.

Čitav arhipelag je okrenut turizmu u punoj meri, posebno onom visokom. Krstarenja, veliki kruzeri i sve što uz to ide svakako pripadaju toj vrsti turizma.

Luka u Palmi glavnom gradu Palma de Majorke svakodnevno prima brojne velike turističke brodove i predstavlja jednu od omiljenih destinacija turista. Ugostiteljska, trgovačka i ponuda noćnog života je medju najboljim u Evropi.

Na Ostrvu se nalazi veliki medjunarodni aerodrom.

Istorija i znamenitosti Palma de Majorke

Istorija ostrva se najpre vezuje za period starog Rima i postoje ostaci rimskih vojnih utvrdjenja na njemu koji to i dokazuju. Rimljani su Palma de majorku smartali važnom tačkom za kontrolu nad tim delom Sredozemlja.

Posle podele Rimskog carstva Palma de Majorka ostaje pod vlašću Vizantije sve do 10. veka kada je osvajaju Arapi i vladaju preko 200 godina.

Sa padom moći Arapskih plemena na Palma de Majorci se smenjuju različiti gospodari ali samo ostrvo i grad Palma doživljavaju nešto brži razvoj. Iza njih   su ostali vredni kulturno istorijski spomenici.

Gotička katedrala La Seu sa muzejem iz srednjeg veka jedan je od najlepših spomenika u Palmi. Katedrala i zamak Belver su zdanja stara 700 godina i pružaju vrlo dobar pogled u daleku prošlost. Kula i zamak Angel su posvećeni Arhangelu Gavrilu.

Palma de Majorka je takodje ostrvo čarobne prirode i sjajnih plaža koje privlače brojne kupače. Treba obići i pećinu Drak, najveću u Evropi u kojoj se nalazi i podzemno jezero.

Pogledajte ponude evropskih krstarenja kod nas i rezervišite na vreme svoje omiljeno krstarenje!

Povezana krstarenja