Krf

Opis luke

Luka Krf - Opšte informacije

Krf je najsevernije ostrvo u Jonskom arhipelagu na zapadu Grčke. Radi se o jednom od najposećenijih ostva u Jonskom moru  koje turiste privlači kako zbog čarobne prirode tako i zbog prebogate istorije i kulturnog nasledja.

Ostrvo Krf je i nezaobilazna atraktivna destinacija za turističke brodove kada su u pitanju krstarenja po Jonskom, Sredozemnom, Jadranskom ali drugim morima. Luka i velika marina se nalaze u blizini glavnog grada.

Na Krfu postoji medjunarodni aerodrom.

Grad Krf - znamenitosti koje ćete upamtiti

Krf je zbog svog posebnog geografskog položaja tokom proteklih vekova bio meta  brojnih osvajača  u više ratova i oni su redom na ostrvu ostavili traga . To se posebno vidi u samom gradu Krfu gde se prepliću uticaji Mlečana, Italijana, Engleza pa čak i Nemaca i Francuza.

Grad čini mreža uskih mediteranskih ulica , načičkanih bogatom turističkom ponudom ali je istovremeno i svojevrsni muzej na otvorenom. Sama šetnja gradom već ostavlja dubok utisak a za one koji žele nešto više evo nekoliko preporuka. Muzej Vizantije, arheološki muzej, muzej azijske umetnosti, muzej folklora pa i muzej školjki.

Medju brojnim kulturno istorijskim spomenicima u  gradu Krfu nalaze se i oni koji su vezani za srpsku istoriju i prvi svetski rat. Tu je svakako najznačajnija Srpska kuća, odnosno muzej i srpski konzulat.  U gradu postoji čak 37 crkava a najpoznatije su Crkva sv. Spiridona zaštitnika ostrva te Katedralni hram posvećen Bogorodici.

Pogledajte naše ponude za krstarenja Zapadnim Mediteranom i režervišite svoje savršeno krstarenje.

Povezana krstarenja