Katakolon

Opis luke

Luka Katakolon - Opšte informacije

Na zapadnoj strani poluostrva Peloponez u neposrednoj blizini drevne Olimpije nalazi se nekadašnje ribarsko selo Katakolon. U poslednjih dvadeset godina Katakolon je doživeo neverovatan procvat upravo zahvaljujući turizmu vezanom za kruzere i krstarenja. Sada mnogi za njega kažu da je postao pravo turističko čudo Peloponeza. Zanimljivo je da je luka u ovom malenom mestu najprometnija posle gigantskog Pireja kada su u pitanju turistički brodovi.

Šta obići u Katakolonu i okolini

Mnogi turisti koji ovde provode dan najpre požele da posete Olimpiju, mesto gde su rodjene Olimpijske Igre u 8. veku pre nove ere. Od Katakolona do Olimpije se stiže za petnaestak minuta hoda.

Priliku za posetu Olimpiji svakako treba iskoristiti jer ostaci drevnih gradjevina koji se tamo nalaze starih  gotovo tri hiljade godina nemo svedoče o nastanku tradicije olimpizma, prisutne do danas.

Muzej tehnologije antičke Grčke je takodje nezaobilazna stanica u obilasku Katakolona. U samoj luci je svetionik sagradjen u 19. veku i koji je još uvek u funkciji. Uvek naravno ostaje vremena i za posetu lokalnoj vinariji kao i za predah uz domaće proizvode u nekoj od taverni uz obalu ili u samoj luci.

Za ljubitelje Istočnog Mediterana, pripremili smo brojna krstarenja. Pogledajte našu ponudu i rezervišite na vreme svoje savršeno krstarenje.

Povezana krstarenja