Uranak na Mediteranu

PDF

Kompanija

Naziv kruzera

Broj dana/noćenja

10/7

Luka polaska

Aranžmani

CENE krstarenja u € po osobi u dvokrevetnoj kabini, na bazi proširenog punog pansiona

Kategorija kabina

Unutrasnja kabina Clasic

Balkonska kabina Clasic

Datumi isplovljavanja

Galerija

Itinerer

Dan

Luka

Dolazak

Povratak

1. dan

Đenova - Italija

18:00

2. dan

Marsej - Francuska

08:00

18:00

3. dan

Barselona - Španija

08:00

18:00

4. dan

Valensija - Španija

08:00

18:00

5. dan

Dan na moru

6. dan

Ćivitavekija - Italija

08:00

19:00

7. dan

La Specija - Italija

09:00

21:00

8. dan

Đenova - Italija

08:00

Tehnička karta kruzera

Destinacije

Opis

Marsej

Opšte informacije o gradu i luci Marsej

Marsej često zovu lučkim velegradom što ga u stvari najbolje opisuje. Drugi je grad po veličini u Francuskoj i svakako najveća trgovačka luka.

Sa svojih 1600000 stanovnika i burnom i zanimljivom istorijom i kulturom predstavlja prosto neodoljivu destinaciju za posetiti i baš odatle započeti svoje krstarenje iz snova. Gradska luka je stanica ne samo trgovačkih već i turističkih brodova, kruzera.

Marsej je često bio deo kulisa raznih filmova koji su ga delimično i učinili gradom od koga se neki po malo plaše. Činjenica je da su razne istorijske okolnosti i krupni dogadjaji na obale Francuske bas preko Marseja dovele ogroman broj doseljenika, ali ne samo iz Afrike, kao sto se obično misli, već i iz Evrope pre svega iz Italije i Španije. Sve to je učinilo da Marsej danas predstavlja mesto u kome su kultura, arhitektura, jezici i običaji tako izmešani da je to možda jedinstven slučaj u svetu.

Medjunarodni aerodrom se nalazi na 27 kilometara zapadno od Marseja.

Koje znamenitosti Marseja obavezno obići

Ono sto svakako treba obići u Marseju je zgrada gradske Opere originalno podignute u 18 veku a detaljno rekonstruisane gotovo 100 godina kasnije.

Na uzvišenju iznad grada se nalazi crkva Notre dame De La Grade odakle je pogled na grad zaista jedinstven.

Nedaleko od obale je mali arhipelag čije je najupečatljivije ostrvo Ile d’lf na kome je tvrdjava u koju je Aleksandar Dima smestio priču o grofu Monte Kristu.

Ljubitelji umetnosti će pak svoj kutak pronaći u kvartu Panier, prepunom muzeja i galerija. Čuveni francuski kafei su možda najlepši baš u ovom kraju.

Opatija Sv. Viktora, palata Lonšan sa muzejima i vrtovima, muzej Marseja, stara gradska luka sa ribljom pijacom iz 6. veka p.n.e. te tvrdjava Sen Žan iz 17. veka se takodje nalaze u istorijskom delu grada.

Pogledajte naše ponude za krstarenja Zapadnim Mediteranom i režervišite svoje savršeno krstarenje.

Barselona

Grad i luka u Barseloni - Osnovne informacije

Barselona je grad na severoistoku Španije, glavni grad pokrajine Katalonije. Nalazi se na obali Sredozemnog mora na oko 120 km od Francuske granice.

Jedan od najlepših evropskih gradova sa prebogatom istorijom i tradicijom, stecište brojnih umetnika iz čitavog sveta, savršen spoj tradicionalnog i modernog predstavlja vrhunsku destinaciju kada je o turizmu reč. Barselona je i jedna od najznačajnijih mediteranskih luka i naravno veoma važna stanica i polazna tačka za brojna krstarenja po Mediteranu i čitavom svetu.

Medjunarodni aerodrom Barselona je od grada udaljen 12 kilometara.

Istorija grada i koje znamenitosti Barselone obavezno obići

Istorija grada je jako duga odnosno prvi tragovi boravka ljudi na tom prostoru sežu duboko u praistoriju.

U starom veku grad su osvajali Grci a potom Rimljani. Ostaci rimskih zidina su u Barseloni vidljivi i danas a postoje tvrdnje da su neke od njh poslužile kao temelji za čuvenu  katedralu.

Grad je tokom srednjeg i na prelazu u novi vek osvajan i pljačkan, nekoliko puta i praktično uništen. Medjutim uvek se oporavljao i dalje razvijao da bi obrisi današnje Barselone počeli da se pojavljuju oko 15. veka odnosno sa početkom novog veka.

U gradu se nalazi jako veliki broj kulturno istorijskih znamenitosti od kojih su mnoge pod zaštitom UNESCO.

Simbol Barselone je svakako Sagrada Familia (Sveta Porodica) katedrala iz 19. veka čija izgradnja još uvek traje. Projektovao ju je i započeo najčuveniji španski arhitekta Gaudi. Centralni gradski Trg Katalonija, spomenik Kristoforu Kolumbu te ulica koja ih spaja La Rambla koju drže za jednu od najlepših u Evropi.

U Barseloni je i veliki morski akvarijum, Pikasov muzej, Gaudijev park, Gotički kvart. U punom sjaju u gradu funkcionišu i moderni objekti koji pružaju odmor i zabavu na najvišem nivou.

Pogledajte ponude za evropska krstarenja kod nas i rezervišite svoje omiljeno krstarenje!

Valensija

Opšte informacije o Valensiji

Valensija treći po veličini grad u Španiji iza Madrida i Barselone. Takodje Valensija je i velika luka, najprometnija u Sredozemnom moru.  Pored toga što ima ogroman komercijalno trgovački značaj, luka je i odredište za veliki broj kruzera koji u Valensiju dovode sve više turista iz celog sveta.

Valensija ima i sjajnu hotelsko ugostiteljsku ponudu te je paelju, tapas, špansku šunku i sangriju moguće probati na stotinama mesta. Naravno i puno toga drugog. I da ne zaboravimo, plaže su svuda,  u gradu i oko njega, raznovrsne i neodoljive.

Medjunarodni aerodrom je udaljen 8 km od Valensije.

Istorija Valensije

Grad je na isočnoj obali Pirinejskog poluostrva osnovan još u 2. veku p.n.e. Osnovali su ga Rimljani i u njemu ostali sve do propasti rimskog carstva. U 8. veku grad su osvojili Arapi i od tada se ubrzano razvija i raste. U narednim vekovima Hrišćani i Muslimani su se često borili za prevlast nad gradom. U 17.  veku Valensija ostaje u rukama Hrišćana. Istoriografija ipak beleži da je najplodniji period u razvoju grada traje od početka 20. veka kada postaje treći najznačajniji španski grad.

Znamenitosti koje nudi Valensija

U samom gradu i okolini postoji toliko toga što treba videti bilo da su u pitanju starine ili moderne gradjevine da se zaista malo koji grad na svetu može pohvaliti nečim sličnim. Istorijske znamenitosti potiču iz različitih perioda od ostataka iz antičkog vremena, preko srednjeg veka, sve do početka novog veka.

La Lonja, zdanje iz 15. veka pod zaštitpm UNESCO koje je služilo kao tržnica za trgovinu svilom, iz 15 veka potiče i katedrala Svete Marije u gotskom stilu. Ispred same katedrale se nalazi trg Device i Neptunova fontana. Trg Device, Kraljičin trg i Gradski trg čine trougao gde gradjani Valensije najviše vole da se okupljaju i tu je uvek živo. Odbrambeni tornjevi, Tores de Kvart su deo zidina Valensije iz 15. veka. Zgrada Almudin iz 14 veka, zvonik Migelete takodje iz 14 veka koji je najpre bio samostalan toranj da bi kasnije postao deo karedrale u Valensiji i njen najupečatljiviji deo. U gradu postoji i znacajan broj muzeja, a pored klasičnih tu je i muzej koride, sve samo ne obično mesto.

Valensija je prebogata i modernim zdanjima koja zavredjuju pažnju ali daleko najpoznatiji je  grad umetnosti i nauke. Kompleks modernih, futurističkih gradjevina i instalacija koji polako prerasta u simbol grada. Muzej nauke, sale za bioskopske projekcije, najveći akvarijum u Evropi, čuveno zdanje Hemisfera sa planetarijumom koje ima oblik ljudskog oka, delovi su ovog jedinstvenog grada u gradu.

Otkrijte naše programe krstarenja kako bi se upoznali sa dostupnim krstarenjima iz ponude i svoje putovanje pretvorili u nezaboravno iskustvo.

Ćivitavekija

Opšte informacije o luci Ćivitavekija

Ćivitavekija je jedna od najvećih italijanskih luka. Nalazi se na Tirenskom moru, oko 80 km zapadno od Rima. Zaliv u kome se grad nalazi je svojim oblikom u stvari poslužio kao prirodna luka.

Ćivitavekija je svakako medju značajnijim lukama kada je turizam vezan za krstarenja u pitanju.

Rimski aerodrom Leonardo da Vinči je udaljen 60 km od luke.

Grad i luka Ćivitavekija - istorija i znamenitosti koje morate obići

Ćivitavekija je u vreme starog Rima imala veliki značaj i prva luka je tu izgradjena u 2. veku za to doba veoma savremena. Tokom srednjeg veka bila važno utvrdjenje Vizantije na Tirenskom moru. Značaj nije izgubila ni dok je bila pod vlašću papske države od 8. Pa sve do 19. veka kada konačno ulazi u sastav ujedinjene Italije. Za vreme drugog svetskog rata grad i luka su pretrpeli teška razaranja.

Danas je Ćivitavekija moderan grad, ne mnogo veliki ali veoma lep sa dozom patine iz starih vremena. Znamenitosti koje turisti rado obilaze potiču iz različitih perioda i svedoče o bogatoj istoriji.

Medju najstarijima je Rocca tvrdjava koja je sagradjena pre hiljadu godina i koja nadgleda grad i antičke zidine stare luke.

Mikelandjelova tvrdjava iz 16. veka je takodje jedna od gradskih atrakcija. Na glavnom trgu Ćivitavekije je velika katedrala posvećena svetom Franji i potiče iz 18. veka.

Prelepi trgovi su inače obeležje italijanskih gradova a možda i najlepši u Ćivitavekiji je Pjaca Leandra sa fontanom u sredini koji se nalazi u starom istorijskom delu.

Na svega nekoliko kilometara od grada je i čuveni arheološki lokalitet Trajanove terme.

Rezervišite na vreme vaše krstarenje. Pogledajte šta smo za vas od krstarenja Zapadnim Mediteranom izdvojili iz ponude.

La Specija

Grad i luka La Specija - Opšte informacije

La Specija grad i luka u Djenovskom zalivu na obali Tirenskog mora. Luka La Specija je od velikog značaja za Italiju i ona je sedište italijanske mornarice. Nalazi se na pola puta izmedju Pize i Djenove. Luka La Specija je bitno odredište za turističke kruzere i polazna tačka za mnoga krstarenja.

Najbliži aerodromi La Speciji su Djenova 82km i Parma 87km.

Istorija La Specije i znamenitosti koje morate obići

Podrucje na kome se grad nalazi bilo je naseljeno još u praistoriji. U vreme starog Rima La Specia jje bila važna luka i to je prati do danas. Regija Ligurija kojoj La Specija pripada je uglavnom kroz istoriju delila sudbinu glavnog grada Djenove i razvijala se na sličan način. Uticaji koje je pretrpela arhitektura i kultura Djenove uglavnom važe i za La Speciju.

U starom gradu koji uska ulica Via del Prione deli na dva dela nalazi se najveći broj kulturno istorijskih znamenitosti. Šetnja pomenutom ulicom pruža sjajan ugodjaj i priliku za uživanje u ambijentu karakterističnom za regiju Ligurija.

Grad se ubrzano razvija posebno posle ujedinjenja Italije u 19. veku. Kasnije u drugom svetskom ratu La Specija ima vrlo burnu istoriju i značajnu ulogu. Najupečatljivije je u stvari nešto što se desilo po završetku rata. Naime, preživeli Jevreji iz nacističkih logora su upravo preko La Specije napuštali Evropu i brodovima odlazili put Palestine.

U gradu postoji značajan broj muzeja, Gradski muzej u tvrdjavi San Djordjo, Muzej pečata, Muzej savremene umetnosti, Etnografski Muzej, Muzej Saobraćaja.

Crkve La Specije takodje privlače brojne posetioce. Posebno Crkva Hrista Kralja i Crkva Svetoj Jovana Augustina iz 16. veka.

U gradu ima puno negovanih parkova, tačnije vrtova koji nude priliku za predah i svežinu tokom letnjih meseci.  

Iz La Specije polaze i brodovi i vozovi koji turiste vode do Cinque Terre ili Četiri Zemlje. Četiri sela iz kasnog srednjeg veka u stenama kraj mora čine čudesnu celinu i mnogi u Liguriju dolaze upravo zbog ove atrakcije.

Pogledajte ponude za evropska krstarenja kod nas i rezervišite na vreme svoje omiljeno krstarenje!

Đenova

Osnovne informacije o gradu i luci Đenova

Djenova je šesti po veličini grad u Italiji ali i najveća luka. Nalazi se na severozapadu zemlje na Tirenskom moru. Grad je po mnogo čemu poseban i neobičan. Sam po sebi je prvorazredna turistička destinacija i više je nego privlačan i zanimljiv. Ponosno nosi nasledje nekada moćne Mletačke republike čiji simbol, zastava Svetog Djordja, predstavlja zaštitni znak grada.

Djenova je smeštena na obali u relativno uzanoj dolini izmedju brda koja su u stvari obronci Apenina i Alpa. Zbog toga su ulice u gusto naseljenom području veoma strme, neke sa serpentinama, sa mnoštvom tunela i nadvožnjaka u samom gradu. Saobraćaj u Djenovi u stvari funkcioniše na više nivoa.

Turizam ima veliki udeo u gradskoj privredi a sve značajniji je onaj koji se tiče  kruzera koji pristaju u gradsku luku.

Aerodrom Kristofor Kolumbo se nalazi na 7 km od centra grada.

Istorija i znamenitosti koje nudi Đenova

Staro jezgro grada koje pod zaštitom UNESCO, predstavlja lavirint stotina uskih ulica, malenih trgova. Stanovnici ovaj deo zovu Karudji.

U starom gradu su smešteni brojni spomenici kulture i svaki obilazak Djenove podrazumeva posetu Karudjiju.

Najposećenija tačka u gradu je centralni gradski trg Pjaca de Ferari na kome se nalaze najznačajnije gradjevine. Palata Duždeva je središte kulturnih  i umetničkih dešavanja a u neposrednoj blizini je i Muzej del Tesoro. U starom gradu je i ulica Via Garibaldi sa 42 palate pod zaštitom UNESCO.  Na putu ka luci se nalazi i velelepna katedrala Svetog Lorenca. Rodna kuća Kristofora Kolumba, tačnije njena replika, takodje je veoma posećena.

Najpoznatija atrakcija Djenove koja pripada modernom dobu je svakako Akvarijum, najveći u Evropi i drugi po veličini u svetu. Godišnje ga poseti preko milion ljudi.

Rezervišite na vreme vaše krstarenje. Pogledajte šta smo za vas od krstarenja Zapadnim Mediteranom izdvojili iz ponude.

Program grupnog putovanja

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan, 25. apr.  ČETVRTAK : BEOGRAD

Polazak autobusom iz Beograda sa parkinga Milan Gale Muškatirović, bivši 25.maj u 16.00h. Vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa kraćim usputnim pauzama radi odmora i obaveznih carinskih formalnosti.

 

 

2. dan, 26. apr.  PETAK :  ĐENOVA -  Italija

Dolazak u Đenovu u prepodnevnim satima. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Ukrcavanje na brod Costa Fortuna. Slobodno vreme za upoznavanje sa brodskim prostorijama. Uživanje u brodskim aktivnostima. Isplovljavanje broda iz luke predviđeno je za 18.00h.  Večera. Noćenje

 

3. dan, 27. apr.  SUBOTA : MARSEJ - Francuska

Pristajanje broda u luku oko 08.00h -  Nakon doručka slobodno vreme za individualne aktivnosti. Mogućnost fakultativnog obilaska Marseja. Ova poznata luka i drugi po veličini grad u Francuskoj oduševiće svakog posetioca srednjovekovnim građevinama, uličnim pejzažima i dinamičnim duhom, bazilikom “Notre Dame de la Garde” i nekadašnjim zatvorom poznatim kao francuski Alkatraz. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak na brod. Isplovljavanje broda predviđeno je za 18.00 h. Večera. Slobodno vreme. Noćenje.

 

 

4. dan, 28. apr.  NEDELJA :   BARSELONA  - Španija

Pristajanje broda u luku oko 08.00h Nakon doručka slobodno vreme za individualne aktivnosti. Mogućnost fakultativnog izleta u Barselonu. Od znamenitosti Barselone svakako treba videti: Kolumbov spomenik, Montžuik, Španski trg, Gran Via, Paseo de Gracia, čuvene Gaudijeve građevine - zgrada Batljo i Pedrera, katedrala Sagrada Familia, Gotska četvrt...  Isplovljavanje broda iz luke predviđeno je za 18 h. Večera. Slobodno vreme. Noćenje.

 

 

5. dan, 29. apr.  PONEDELJAK : VALENSIJA - Španija

Pristajanje broda u luku oko 08.00h. Doručak. Slobodno vreme za obilazak jednog od najlepših gradova Španije: Kvart Tores, manastir San Migel, šetalište Paseo Maritimo, trg Device Marije, bazilika Sv. Marije, trg Bikova, muzej nauke i tehnike... Povratak na brod. Ispolovljavanje broda iz luke u 18.00 h. Večera. Večernje aktivnosti. Noćenje.

 

 

6. dan, 30. apr. UTORAK : Dan na moru

Brod će ploviti teritorijalnim vodama Španije, Francuske i Italije u pravcu Ćivitavekije. Costa Fortuna je elegantno urađen  brod u italijanskom stilu.  Brod poseduje: 4 restorana,  11 barova,  5 masažnih kada, 4 bazena-uključujući i bazen za decu. Wellness centar na preko 1.300 m2 sauna, sala za  trening,  tursko  kupatilo,  solarijum,  sportski  teren, korišćenje uz doplatu,  staza  za  trčanje,  pozorište  na  3  nivoa,   bioskop,  kazino, diskoteka, zabavni park za decu: virtual world, play-station klub... Slobodno vreme za uživanje u brodskim sadržajima. Noćenje.

 

 

7. dan, 01. maj.  SREDA : ĆIVITAVEKIJA - Italija

Doručak. Pristajanje u luku  Ćivitavekija u 08.00h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Mogućnost fakultativnog obilaska Rima: Trg Naroda, Španske stepenice, fontana „Di Trevi“, Panteon, Trg Navona... Koloseum, brežuljak Palatino, mesto na kome je po legendi, vučica odgajila Romula i Rema, mitske osnivače grada i koji u narednim vekovima postaje najelitnija rezidencijalna zona. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak na brod. Slobodno vreme. Isplovljavanje broda iz luke predviđeno je za 19.00h.  Večera. Noćenje.

 

 

8. dan, 02. maj.  ČETVRTAK : LA SPEZIA - Italija

Doručak. Pristajanje broda u luku oko 09.00h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Mogućnost fakultativnog izleta za “Cinque Terre” (vozom i pešaka), u čijem je sastavu pet živopisnih naselja smeštenih u ligurijskoj provinciji La Specia Vernazza, Corniglia,  Monterosso al Mare, Manarola, Riomaggiore. Kao jedno od najslikovitijih mediteranskih priobalnih područja od 1997. godine deo je svetske baštine pod zaštitom UNESCO-a. Na uskom pojasu između stenovitih litica i kamenite obale nastala su mala naselja povezana kozjim stazama u kojima su malobrojni stanovnici uglavnom ribari, vinogradari i pastiri koji žive tradicionalnim životom, izolovani od modernog sveta.  Nakon obilaskaživopisnih kamenih sela, povratak u luku La Speciji. Povratak na brod. Večera. Brod isplovljava iz luke oko 21.00h.Noćenje.

 

 

9. dan,  03. maj.  PETAK: ĐENOVA – SERAVALLE,  Italija

Brod uplovljava u luku oko 08.00 h. Nakon doručka napuštanje broda. Nastavak putovanja ka obližnjem tržnom centru Seravalle. Nakon pauze nastavak ka Beogradu sa pauzama radi odmora.

 

 

10. dan,  4. maj.  SUBOTA: BEOGRAD -  Srbija

Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima. Kraj programa.

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

·Krstarenje (8 dana/7noći) kruzerom Costa Fortuna na relaciji Đenova (Italija) – Marsej (Francuska) -  Barselona (Španija) – Valensija (Španija) –  Ćivitavekija (Italija) – La Spezija (Italija) – Đenova (Italija);

·Smeštaj u dvokrevetnim kabinama unutrašnje  kategorije IC tokom krstarenja;

·Prošireni puni pansion (doručak, ručak, večera, popodnevni međuobrok).  Svi obroci se služe ili po  sistemu bife posluge (švedski sto) ili u restoranu po sistemu izbornog menija;

·Zabavu u brodskom pozorištu svake večeri tokom krstarenja i brodskim salonima uz razne tipove živih muzika, disko club, karaoke...

·Korišćenje bazena, fitnes sale, džoging staze i hidromasažne kade (jacuzzi) na lido palubi;

·Sve rekreativno zabavne programe kao i animaciju dece tokom krstarenja u specijalizovanim prostorima;

·  Prevoz turističkim autobusom (audio, video, A/C) na datoj relaciji po programu;

·  Uslugu vodiča –  tokom putovanja;

·  Troškove organizacije putovanja.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

·Obavezne lučke takse (150 €) koje se plaćaju prilikom uplate aranžmana;

·Obavezne napojnice koje se plaćaju na brodu i iznose 70 € po odrasloj osobi, deca mlađa od 4 godina ne plaćaju napojnice, deca od 4 do 14 godina plaćaju 50% iznosa.;

·Obavezno Međunarodno zdravstveno osiguranje za celokupno vreme trajanja aranžmana  u iznosu od 1.285 rsd za uzrast od 18-70 god,  deca do 18. god imaju popust 50% , lica iznad 70. god 2.426  rsd. Plaća se u agenciji. U slučaju korišćenja lekarskih usluga na brodu, plaćanje se vrši na licu mesta a refundacija se vrši po povratku, kod osiguravajuće kuće.

·Pića na brodu, uključujući i vodu za piće, osim vode i napitaka tokom doručka s kojim se putnici sami poslužuju iz termosa u restoranu  u kom se poslužuju obroci po sistemu bifea;

·Svakodnevne fakultativne izlete u organizaciji Brodara (informacija na info desk-u broda);

·Programe  u posebnom prostoru na brodu Costa Samsara Spa, gde putnici mogu da se opuste uživajući u raznim  vrstama  masaža, turskom kupatilu, sauni, hidromasažnim kadama...

·Korišćenje sportskog terena na brodu;

·Korišćenje mini bara u kabini i hotelima;

·Zabavu u kazinu (igre na sreću plaćaju se u eurima i ne mogu se platiti preko brodske kartice, već u gotovini);

·Ostale lične usluge na brodu kao što su: pranje odeće, room service, korišćenje brodskih sredstava telekomunikacije, fotografija, internet konekcija, kupovine u brodskim prodavnicama...

POPUSTI I DOPLATE:

·Doplata za 1/1 kabinu na brodu 280   u unutrašnjoj kabini Clasic;

·Doplata za prozorsku kabinu Clasic na brodu Na upit;

·Doplata za balkonsku kabinu Clasic 299  € po osobi;

·Popust za 3. i 4. odraslu osobu  100 €;

·Dete(-ca) od 2 do 18 godina u pratnji dve punoplatežne osobe ostvaruje popust od 199  € u unutrašnjoj kabini, 259€ u balkonskoj kabini od cene aranžmana i ima sedište u autobusu, krevet u trokrevetnoj, odnosno četvorokrevetnoj kabini na brodu.

·Popust za sopstveni prevoz 50 €;

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

·Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate.

GOTOVINSKI:

·Prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, ostatak najkasnije 20 dana pre putovanja.

NA RATE:

·Uplata avansa od 40% aranžmana, a ostatak na 6 mesečnih rata čekovima;

·Uplata avansa od 40% aranžmana ostatak kreditnim karticama Banca Intesa (Visa, Master, AMEX) na 6 rata bez kamate i Diners na 3 rate bez kamate;

·Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

Mapa